marți, 5 mai 2009

Asociatia inteligentilor anonimi


Ati observat ca exista o groaza de asociatii de oameni oropsiti de-ale vietii greutati, fie ele fictive, fie ele pe bune. Astfel de asociatii sunt destinate oamenilor care au diverse probleme, fie ca sunt ei alcoolici, fie ca sufera de pierderea cuiva drag, fie ca e vorba despre o reclama mai mult sau mai putin idioata in care intelegem ca ar fi vorba de asociatia shoping-istilor anonimi... si tot asa exemplele ar putea continua. Din ceea ce stiu eu, mai din filme, mai din viata reala (bineinteles ca din povestirile prietenilor, nicidecum exeplul meu personal) in aceste asociatii vii si te plangi alaturi de altii care sufera de aceeasi "boala" sau "presupusa boala" si spui acolo, de cand n-ai mai baut tu o picaturica de alcool, de cand nu mai fusei pe la shopping, de cand nu te-ai mai gandit la raposatu'.


Toate acestea fiind spuse, m-am gandit eu zilele astea care ar fi cei mai oropsiti si suparati oameni din lume si am ajuns la concluzia ca, acestia nu ar fi nicidecum alcoolicii - fie ei anonimi sau declarati (nu de alta, dar vorba ceea: daca trag o dusca, le revine imediat fericirea de-altadat'), nici drogatii (pe aceleasi criterii ca si alcoolicii), nicidecum shopping-istii (ca alora le-ai dat 50 lei sa se duca la tzigani sa-si ia doua banane la 10 mii si-s super fericiti), nici vaduvele anonime (ca doar sunt atatea pe lumea asta care-au descoperit tot felul de consolari, in plus, la aceste intruniri pot intalni si diversi vaduvi indurerati)...si in final, unde vroiam sa ajung, ca cei mai nefericiti sunt oamenii inteligenti si geniile.


De ce? Pai, p-astia chiar nu-i intelege nimeni, nici nu exista nici un fel de leac sau terapie pentru vindecarea lor (doar sa-si faca vreo operatie de extirpare a unei parti din creier), este foarte putin probabil ca de-a lungul vietii sa cunoasca multe persoane care sufera de aceeasi "boala" si, mai presus de toate, argumentul suprem: sunt in permanenta inconjurati de incompetenti, incapabili si mai ales fuduli, sunt si constienti de prezenta acestor exemplare in jurul lor, si de faptul ca nu au cum sa se puna cu o turma (pentru ca stim cu totii ca aceste exemplare nu apar niciodata in numar mic - indiferent de cat de selecta ar fi locatia).


Bai nefericitilor de pretutindeni, voi nefericitii cei bogati cu duhul, n-ati vrea sa lasam la o parte gripa porcina si alte probleme existentiale ale omenirii si sa facem o asociatie a inteligentilor anonimi?

Bineinteles ca aberez de cele mai multe ori, dar chiar a inceput sa incolteasca din ce in ce mai mult aceasta idee, si nu trebuie neaparat sa fie o asociatie unde ne intalnim cu totii si ne tinem de mana ci poate fi pur si simplu un blog unde sa postam ofurile zilnice... Could that work?

Voi reveni cu o alta postare pe tema, trebuie sa-mi treaca starea nasoala de care sufar de vreo doua zile. Zambiti, maine poate fi mai rau!

2 comentarii:

Adrian spunea...

Valorile romanesti sunt lasate sa piara, mai bine dam majoritatii ce le trebuie, ca sa fim "noi" la putere (sa prostim populatia), decat sa apreciem pe cineva care este un adevarat geniu(ca nu cumva sa ne ia locul)

JustMe spunea...

Adevar graiesti Adrian! Ce sa facem, asta este lumea in care traim!

Avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.