marți, 9 martie 2010

Mama


Mamă … ai fost acolo de fiecare dată când am avut nevoie, indiferent daca ţi-a fost bine sau dacă ţi-a fost rău. Să poţi să dai naştere cuiva e mare lucru, dar să îti asumi aceasta responsabilitate pentru tot restul vietii este de o iubire nemărginită. Îmi eşti atât de dragă încât nici nu pot exprima în cuvinte. Poate că de multe ori am spus sau am făcut lucruri necugetate dar asta nu a contat niciodată pentru tine. Te iubesc pentru că mă iubeşti, zi după zi, neîncetat. Te iubesc pentru că ai fost acolo de fiecare dată: când am zâmbit prima oară, când am zis prima oară “mama”, când am făcut primii paşi, când am călcat pragul clasei întâi, la primele lecţii de balet, la serbările anoste de la şcoală, la bacalaureat, la logodna, la nuntă şi mai presus de toate atunci când am devenit şi eu mamă. Te ador pentru glasul tău dulce, pentru cântecele cântate în fiecare seară din copilăria mea, pe care la rândul meu le cânt acum cu drag copilului meu, pentru dojenile meritate, pentru faptul că ai avut întotdeauna o vorbă dulce cu care să mă alini şi mai presus de toate pentru simplul fapt că mă iubeşti zi după zi la fel de mult ca în ziua în care m-am născut. Te preţuiesc pentru felul tău de a fi şi pentru că nu ai încercat niciodată să mă schimbi, căci m-ai iubit din prima clipă pentru ceea ce sunt.

Îţi mulţumesc pentru că m-ai lăsat să fiu exact ceea ce sunt, că nu m-ai oprit din avânturile mele nebuneşti de adolescentă, că mi-ai lăsat libertatea de a decide în privinţa vieţii mele, că m-ai certat atunci când am meritat, că m-ai alinat mereu, că mi-ai dat curajul să pornesc în viaţă.

Mama. Suflet cald. Glas duios. Vorbe dulci. Cântec neîncetat. Lacrimi de bucurie. Căldură imensă. Izvor de înţelepciune. Iubire necontenită. Alinare scumpă.

Un comentariu:

Autumn spunea...

Nimic nu e mai presus decat o mama, ea are grija de noi, ne iubeste enorm de mult...mamele inseamna totul.

Avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.