marți, 31 martie 2009

Sunt varza la matematica...?!?

Dupa cum am spus si ion titlu, intotdeauna m-am considerat "varza", "extra varza", "mega varza", "cea mai cea varza" la matematica dar totusi... Oricat de STUPID as fi la capitolul acesta cred ca o tabla a impartirii o stiu si eu. De ce spun toate acestea? Pentru ca astazi am primit un fabulos e-mail de la cineva cu un atasament in PowerPoint despre ce alceva decat CRIZA! Ei bine, in acest e-mail era vorba despre un telespectator de la CNN care a reflectat (cica!) si a facut un calcul simplu (zic ei! conform carei matematici vom afla ulterior). Calculul este urmatorul: cum ca USA, in planul de salvare a bancilor cu banii contribuabililor (ca doar cu ai cui bani, daca nu de la prostime?) a dat deja 500 de miliarde bancilor si va mai urma o transa de 700 de miliarde. Calculul telespectatorului se rezuma la cei 700 de miliarde ce vor urma si al arata astfel: <<>>.
Ei bine...si acum intervina matematica mea fantastica: 700 de miliarde impartit la 6.7 miliarde da 104 virgula ceva (n-as putea sa va spun cat :)), ceea ce m-ar duce cu gandul la faptul ca fiecarui locuitor al fabuloasei noastre planete i-ar reveni suma de 104 dolarei.
Serios acum, nu-i asa? Sau poate profesorul meu de mate avea mare dreptate in liceu cand mi-a spus: "Otilia!!! Tu n-ai sa treci in viata ta de bac-ul la matematica" ( si intamplator am luat cea mai mare nota pe liceu cu profil mate-fizica si cu o tarla de olimpici).
Astept comentariile voastre cu privire la matematica mea!
Bine, una peste alta, omul mentionat mai devreme avea dreptate, dar raportand acest calcul la eforturile financiare din banii contribuabililor de la fiecare tarisoara in parte si impartit la 6.7 miliarde ar putea da foarte aproape de cifra care i-a dat omului in calculul mai sus mentionat.

Un comentariu:

zurliu spunea...

I-or reveni 104 de dolari, dar ce faci cu banii ăia? merge românu' la cârciumă şi-s gata. Hai nenică, încă un împrumut :))

Avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.