miercuri, 4 martie 2009

Sa m-apuc de...altceva

Au evoluat discutiile de la mine din birou, de la fabuloasa criza economica la gasirea de solutii pentru a trece de aceasta perioada de kkt. Si anume...singurul lucru de care se vorbeste in ultimul timp in jurul meu este "De ce afacere sa ne apucam?" si vine care mai de care cu idei mai nastrusnice.
Se pare ca printre marile afaceri ale secolului 21 se pot numara cu succes urmatoarele: prepelitarie (cica poti sa cresti vreo 50 de prepelitoaice de oua chiar in balconul de la bloc...what?), magazin specializat de oua ( si nu de prepelita, de gaina...apropo, a aflat vreunul din voi care a fost primul oul sau gaina? eu nu...inca ma intreb!), firma de distibutie de ulei (nu de masina, ci de floarea soarelui, ca cica daca-l cumperi de la Bulgari e super ieftin!...what?), pisicarie aristocrata (adica se iau doua pisici de rasa, un el si o ea...neaparat, si se imperecheaza s.a.m.d pana devine afacerea profitabila) si multe altele din seria...WHAT? si bineinteles o super idee a mea pe care nu o pot divulga pentru ca imi veti fura afacerea.
M-am cam saturat de aceste discutii interminabile din care oricum nu iese nimic, sau cel putin asa credeam eu. Aceste discutii se tot poarta la mine in birou de ceva vreme...si ghiciti ce? unii chiar s-au apucat de verificarea acestor idei. Cum? Pai asa:
1. O colega si-a cumparat o groaza de prepelite + alte acareturi necesare, rezultat dupa 3 luni = 0. De ce? Se pare ca prepelitoaicele erau cam batrane si nu a facut nici una nici macar un ou! :)) Ziceti si voi daca nu e funny?
2. O alta colega (observati ca partea feminina este mai curajoasa decat ferocii masculi din preajma, ca doar gagicile au verificatara veridicitatea afacerilor)...revenim, deci, o alta colega si-a deschis un magazin doar de vanzare oua, acum o luna si un pic...spectaculos sau nu, din aceasta fabuloasa afacere, profitul net rezultat in urma primei luni de activitate = 2800 Ron. What? Acum exista doua posibilitati (m-am gandit eu in mintea mea stralucita): unu...a mintit ca sa nu se faca de ras sau doi...a mintit ca sa nu facem caterinca de ea, pentru ca toate aceste idei enumerate mai devreme au fost scuipate din adancul stomacului flegmatic int-un plictis total...ca sa avem si noi subiect de conversatie. Concluzia...ei bine, nu a mintit...cand am ajuns la aceasta concluzie si de ce: pentru ca, isi mai deschide un alt magazin cu aceeasi specialitate...ati ghicit...OUA!!! Iata ca v-am vandut pontul sigur al unei afaceri de succes, daca doriti sa v-apucati si va iese, va rog swa va fie mila de un mic suflet amarat care s-a chinuit sa scrie aceste randuri pentru binele societatii si trimiteti-mi si mie o cota parte din profit! Pleeeeaasssee!
3. Firma de distributie de ulei este pe tzeava cum s-ar zice, se fac sapaturi pentru a afla surse cat mai bune si mai ieftine pentru a achizitiona za oil...voi reveni cu cifrele concrete la momentul adevarului!
4. Pisicaria aristocrata...se pare ca mi-a ramas mie, numai ca am inceput afacerea cu stangul. Eu aveam acasa deja doi pisoi ( care nu prea intruneau conditiile mentionate mai sus, doi baietei simpatici adica...), cand sa m-apuc si eu de inflorirea afacerii, de achizitia unei doamne pentru cei doi s-a intamplat nenorocirea...pisoiul meu preferat Jimmy a plecat d-acasa ca sa umble dupa gagici (ca sa intelegeti...niciodata nu a plecat mai departe de perimetrul curtii), celalalt bagabont de motan Pif a plecat probabil in cautarea primului. Rezultatul dupa o luna: Jimmy never came home iar Pif s-a intors dupa vreo 3 saptamani cu un ochi lipsa la inventar si cantarind vreo 300 de grame, cu tot cu blana si scaietii lipiti de blana (sau urma de blana). Concluzie: sunt varza! numai daca ma gandesc sa incep ceva si se autodistruge din start!
OF!!! Cam asta e viata mea lately...si greturile nelipsite! Cam atat!

2 comentarii:

ramai treaz spunea...

hm, si eu m-am gandit la multe afaceri inainte sa se vorbeasca de criza, dar iti dai seama ca nu pot sa iti spun :D

JustMe spunea...

asta este, iti dai seama ca ideile bune nici eu nu le-am postat...:P

Avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.