luni, 2 martie 2009

Jocuri din copilarie

Apropo de leapsa si de furtisag, pentru ca leapsa de mai devreme am furat-o, dar fiindca am recunoscut deja sunt pe jumatate iertata..mi-am adus aminte de jocurile pe care le practicam in copilarie. Eu intotdeauna am fost o baietoasa, de fapt nu baietoasa, ci mai degraba o fana a baietilor, rareori m-am jucat cu fetele, nu prea mi-au placut papusile, etc. etc. In concluzie, in copilaria mea am jucat o groaza de jocuri, mai mult sau mai putin brutale gen: lapte gros, frunza, sapte pietre, cuci, capra, rugby, fotbal; singurul joc mai feminin practicat de mine a fost elasticul. Tin minte ca alaturi de baietii din cartier chiar am inventat un joc pe care il numeam noi magrugbal, ca sa va dati seama, era o combinatie intre magarul intre oi, rugby si fotbal... Doamne ce ne mai distram din toate tampeniile!
Si acum tot cu baietii ma inteleg mai bine. Poate ca toate chestiile astea se trag din faptul ca am facut balet ani de zile cand eram mica si eram inconjurata toata ziua de mici mironosite plangacioase pe care nu le-am suportat niciodata...Chiar si acum mare, am trei prietene de suflet...si atat, baieti in schimb...haha! agenda plina, oricand am zis AU! au si sarit. Concluzie: baietii sunt mult mai sufletisti decat fetele (nu toti, si nu toate - nu este o generalizare) si nu se oftica la jocuri!
Ptiu! Thank God I love boys and that i'm not gay! Si daca eram ce? Tot cu baietii m-as fi jucat cand eram mica, dar m-as fi pupat cu fetele...super nu? Sper sa nu citeasca sotul meu aceasta postare, ca cine stie ce idee de menage a trois ii vine, si nu de alta, dar va trebui sa-l refuz pentru ca...tinand cont de faptul ca imi place sa ma joc cu baietii, nu stiu daca i-ar conveni aceasta combinatie de una cu doi! Hihi!

Si daca tot suntem la capitolul jocuri va provoc la o leapsa: Leapsa - Jocurilor

1. Imi place sa ma joc cu laptopul in brate mai nou.
2. Ma jucam lapte gros cu baietii din cartier.
3. M-as juca orice joc al copilariei doar sa mai retraiesc o clipa acea senzatie.
4. Jucariile mele le-as imparti cu altii.
5. Joaca este o amintire perfecta a vremurilor de mult apuse.
6. Mi-e dor sa colind la usile strainilor.
7. Copilaria imi aminteste cat de frumoasa era mama, si este si acum.
8. Copilul din mine ar dori sa iasa din nou la iveala.
9. Nu m-as juca, cu sentimentele altora.
10. Jucaria mea preferata este iubirea.
11. Cantecul copilariei mele - Dimineti cu ferestre deschise - Stefan Hrusca
12. Daca as avea baiat i-as pune numele Eric.
13. Daca as avea fata as striga-o Sara.
14. Daca as mai fi copil nu as schimba nimic din ce am trait in copilarie.
15. Gandul ca nu m-as mai juca imi provoaca fiori reci pe sira spinarii.
16. Iubirea de copil nu se compara cu nici un alt sentiment.
17. Maturizarea ma infioara.
18. Copilul meu va fi cel mai important lucru din viata mea.
19. Cand eram mica imi canta mama in fiecare seara.
20. Iubesc acum tot ce imi provoaca bucurie.

Poate juca aceasta leapsa oricine dintre cei care citesc aceasta postare. Cu dedicatie pentru zurliu, ca recompensa pentru leapsa furata mai devreme!

6 comentarii:

Ana-Maria spunea...

am citit blogul si mi se pare interesant

Ana-Maria spunea...

frumos blogul

denisia spunea...

chiar imi place ce ai scris....si in multe ma regasesc..daca as fi abordat si eu subiectul.....ai fi zis....ca le am "furat" de la tine ideile......

JustMe spunea...

Multumesc Ana-Maria.
Denisia - ma bucur ca te regasesti in cele scrise de mine, poti aborda subiectul, nu sunt o suparacioasa si nici nu am acuzat vreodata pe cineva de "furtisag", fiecare este original in felul lui, chiar daca ideea de ansamblu este aceeasi.

Marius spunea...

De 1 mai o sa fac o ieseala cu cativa prieteni. Am trecut de perioada copilariei, dar probabil o sa readucem in prezent jocurile alea din trecut. Ma gandeam la o baba-oarba :)). E totusi FUN, mai ales cand ai cv la bord...Chiar, ce jocuri mai stiti in afara de leapsa sau lapte gros?

JustMe spunea...

@ Marius - nu stiu ce mai jucam... 7 pietre, hide and seek, frunza... cam atat imi aduc aminte! :)

Avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.