marți, 14 mai 2013

Scrisoare ȋn neant II




Coli albe de hârtie, mii de coli albe de hârtie scrijelite cu peniţa aurită a stiloului meu, fiecare din ele o altă scrisoare, de fiecare dată cu aceeași destinaţie… un suflet care să ȋnţeleagă.  Am scrijelit gânduri, frustrări, bucurii, nimicuri, feţe triste, feţe vesele, am făcut să se umfle baloane din clăbucii gândurilor mele, am creionat personaje ce mi-au trăit, mi-au pus ȋn scenă toate tristeţile, toate durerile, toate visele, iar… din toate astea, am umplut mii de coli albe ce s-au animat de iluzii vesele sau alte mii care au mucegăit de tristeţea și durerea cuvintelor așternute pe ele.
De fiecare dată le-am ȋmpachetat cu grijă, pe fiecare ȋn parte, alături de o bucăţică din sufletul meu și le-am trimis pe aripi de vânt sau ȋn valuri ȋnspumate, și… negreșit au ajuns la destinaţie ani la rând, fără a se abate vreodată din calea lor, fără a fi judecate după strălucirea cuvintelor așternute, a mucegaiului ce sălășluia ȋn unele pagini sau a monștrilor ascunși  de multe ori printre rândurile acelorași pagini imaculate.
Din mii de coli albe, o ultimă coală, scrijelită cu grijă, cu litere strălucitoare ce formau cuvinte alese cu grijă, așternute cu tâlc și o ultimă fărâmă a sufletului meu ȋntunecat a fost trimisă ca de atâtea ori ȋn valuri ȋnspumate pentru a primi răspuns, sau doar pentru a ști că, undeva acolo, pe fundul mării, ȋntre valuri, cuvintele mele vor avea o ȋnsemnătate și vor ajunge cumva să strălucească ȋn ȋntunecimile sufletului tău. Ȋnsă, ȋnecată ȋn lacrimi și afundată adânc cu tălpile ȋn nisip m-a regăsit și s-a așezat odată cu spuma mării la picioarele mele, am deschis-o cu la fel de mare grijă ca atunci când am ȋmpachetat-o să poată ajunge la tine, literele ȋși pierduseră toată strălucirea, erau acum doar cuvinte ȋnșiruite și de neȋnţeles și oricât am căutat, prin toate colţurile, ultima mea fărâmă de suflet nu era de găsit, rămăsese probabil acolo, pe fundul mării alături de strălucirea literelor mele de altă dată…

15 comentarii:

Anonim spunea...

incet incet...se intampla ori sa fii surprinsa ori sa te surprinzi chiar tu...deep inside you know that

JustMe spunea...

I know that... de surprins acum, nu stiu cate chestii ma mai pot surprinde, dar... never say never! Inca mai scriu fara destinatie, dar marea e mereu acolo...

Anonim spunea...

scapi de bariere si continui pe acelasi drum.

JustMe spunea...

Barierele nu le mai am de ceva vreme... poate aici a fost si problema! Acum, cred ca o sa imi recreez barierele, poate asa mai regasesc drumul, ca l-am cam ratacit!

Anonim spunea...

nu cred ca l-ai ratacit. eu cred ca ai ajuns sa il cunosti mai bine. cred ca trebuia sa fac asta mai devreme. nu stiam insa alta solutie.

JustMe spunea...

Existau si alte solutii. Nici nu stii cat de greu imi e, nu a fost doar o chestie artistica "inca scriu in neant" cu adevarat, every day. Nu stiu cum sa-ti explic, poate vei intelege ca a fost dincolo de orice chestie de lust or smth like that si e mult mai mult de atat. Sorry if i said something I shouldn't have!

Anonim spunea...

existau si stiu cat iti e. inaint ede toate oricum am stiut ca emai mult. but this is all for you. you'll get it.

JustMe spunea...

What if I'll never get it? Cred ca d-asta imi e greu... cause I don't get it. Nice to know you're here tough!

Anonim spunea...

sa mai zici ca scrii in neant.na!

JustMe spunea...

:) mare figura esti!

Danube spunea...

Pai, am raspuns, intr-un comentariu semnat D, la unul din posturile tale. Nu am vrut sa jignesc. Nu am motive.
O zi buna!

Danube spunea...

A nu se pune semnul = intre mine si alte comentarii de pe aici, exceptie cel semnat.

JustMe spunea...

Eu iti scrisesem un comentariu care a disparut si de aceea am zis ca puteai spune macar ceva. Nu m-am simtit jignita, nu avea legatura, ci doar te intrebam daca mai primesti comentarii de la prieteni virtuali? Stiu ca nu sunt de la tine comentariile anonime, stiu exact de la cine sunt, nu am facut nici o confuzie. Postarile mele vorfi in continuare aici. Numai bine!

JustMe spunea...

Uite, de-abia acum am vazut comentariul semnat cu D, cred ca nici nu l-am vazut, eu am raspuns dupa comentariul tau la ceva anterior. E bine de stiut ca raspunsul tau este... desigur! :)

Danube spunea...

Le primesc, dar nu se mai afiseaza. Atat. D

Avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.