joi, 17 decembrie 2009

Oriunde ai fi...

Oriunde te duce viata asta exista intotdeauna o persoana care se gandeste la tine. Oricat de greu ti-ar fi in unele momente exista undeva o mama care este cu sufletul langa tine. Oricat de grea ti s-ar parea viata, gandeste-te ca sunt altii care nu au nici a mia parte din cat ai tu. Oricat de josnica ti s-ar parea existenta exista intotdeauna o afundatura si mai mare, dar indiferent de noroiul care te inconjoara, se gaseste o cale de scapare. Oricat de crunta ar fi realitatea de zi cu zi, intotdeauna exista o raza de speranta. Oricat de reala ar fi mizeria in care te afli, cateodata ajunge sa te gandesti ca este doar un vis urat iar atunci cand te vei trezi, te vei uita pe geam si nu vei vedea decat zapada, alba si pura precum sufletul tau si al celora care vor fi alaturi de tine. Oricat de rau ti-ar fi, gandeste-te ca inca respiri si asta te va salva. Oricat ai crede ca ai varsat toate lacrimile ce ti-au fost date pe pamantul asta, intotdeauna se va gasi un motiv sa mai stoarca inca una, dar, totodata se va gasi inca un motiv care sa-ti surprinda un zambet. Oricat de singura ai crede ca esti, de fapt, in orice clipa esti in gandurile cuiva sau in visurile cuiva. Oricat de rece ti-ar fi sufletul in unele momente, exista cel putin o voce in lumea asta care sa ti-l poata incalzi, chiar daca vocea nu vine de undeva de langa tine, ci de undeva de departe. Oricat de departe ti s-ar parea ca esti de toti cei pe care ii iubesti, intotdeauna ii poti atinge gandindu-te la un moment frumos petrecut in viata asta crunta alaturi de ei. Oricate lacrimi ai sa versi se va gasi intotdeauna cineva care sa ti le stearga de pe obraz, daca nu cu mana, macar cu o vorba buna. Oricat de tare te-ar durea, sa te gandesti mereu ca asta este o dovada de existenta. Oricat de fara speranta ti s-ar parea ca esti in unele momente sa te gandesti ca intotdeauna mai este ceva in lumea asta de iubit, de dorit si mai ales de spus.
Si in final... "A crede ca ai atins o ultima limita de durere sau nenorocire, dupa care lucrurile isi pierd semnificatia, inseamna sa pierzi din vedere faptul ca nu mai ai dreptul in nici o situatie sa strigi :Ajunge!!!"
Pentru o prietena de suflet un mesaj din suflet!
Zambeste, maine poate fi mai bine, sau poate ... mai rau! Nu stim niciodata ce ne rezerva viata.

5 comentarii:

Adrian spunea...

Foarte bine spus, atunci cand o sa fie mai rau, sa te gandesti ca se poate si mai rau, nu poate sa fie doar ploaie , o sa fie si soare!

zurliu spunea...

Pe mine nu prea mă ajută când mă doare să-mi zică cineva "hei, nu te mai plânge, te poate durea şi mai tare". :)) Îmi vine să râd, pentru că durerea mea refuză să accepte realitatea. Şi da, vine şi soarele, deşi mă gândesc la acei la care niciodată *NICIODATĂ* nu a răsărit soarele. Ce-i cu ei? Ce speranţă mai pot avea? . ciudată viaţa asta, sau poate-i un vis.

Iustin spunea...

Oriunde ai fi...tot timpul esti singur/singura, nimanui nu ii pasa de tine pentru ca fiecare se iubeste cel mai mult pe el insusi, indiferent de circumstante. Tot timpul trebuie sa fii pe picioarele tale, chiar si cand esti jos de tot si nu ai pe nimeni langa tine si chiar si cand "urci" in viata si ai o multime de "prieteni" care incearca sa profite de tine mai mult sau mai putin. just like that

JustMe spunea...

Zurliule, chiar daca durerea refuza sa accepte realitatea, realitatea este viata insasi si asta este motiv indeajuns astfel incat sa poti spune ca soarele a rasarit, chiar daca mai departe de strada ta.

JustMe spunea...

Iustin - sa stii ca nici macar in cele mai rele momente din viata mea nu am putut sa gandesc macar o clipa ca nimanui nu-i pasa. Daca tot timpul ai fi singur, atunci viata nu ar mai avea nici un sens, pentru ca de-asta traim, ca sa avem pe cineva langa noi, chiar daca o luam de nenumarate ori de la capat, chiar daca ne provoaca durere uneori. Dragostea si prietenia adevarata cer sacrificii, iar primul sacrificiu pe care il poti face este sa crezi ca exista cu adevarat.
"Prieteni" din aceia la care te referi tu am avut toti, si o sa mai avem, nu ne putem lecui, dar "ei" nu sunt rationament indeajuns astfel incat sa consideri ca orice persoana se iubeste mai mult pe sine si de aceea orice persoana este de fapt pe cont propriu. E parerea mea, pe care poti sa nu o iei in considerare, tinand cont de faptul ca eu inca mai cred in oameni. Vezi http://otiliaenache.blogspot.com/2009/02/aparenteprietenii-si-arta.html

Avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.