miercuri, 2 decembrie 2009

Circul de zi cu zi sau Moguliada

Am oscilat pentru titul postarii intre cel afisat deja si "Basesciada". Nu stiu de ce dar campanie mai penibila decat cea de anul acesta parca n-am vazut de cand mama m-a facut! Pe langa faptul ca zilnic vuiesc televizoarele ca unu' din ei a boxat un copil, ca alalaltu' a mintit si e prieten cu mogulii. Am impresia ca suntem tratati ca niste prosti carora li se da cu lingurita cate un pic, asta daca staffurile de campanie reusesc sa se puna de acord in ceea ce priveste felul linguritei servite astazi catre fabulosul popor (daca sa fie de tinichea sau merita poporu' suveran una de inox, sau poate ca... daca o dori al de sus - adicatelea nea Base - una di argint ca de aur nu se poate ca suntem inca romani, nu rromi) si nu numai ... si picul acela e disputat, de fapt cum sa nu fie, caci, cat inseamna de fapt "un pic", o insemna mult? o insemna putin? cert este ca nu este nicidecum caracterizant picul acesta pentru cat au furat EI.


Si acum ei pot sa fie care-or fi, ca de fapt sunt tot aia, fie ca ii au in spate pe moguli, fie ca-i injura pe moguli, sunt tot o apa si-un pamant. Apropo de moguli, ca e si asta un cuvant extrem de mediatizat lately, prima definitie a cuvantului mogul in DEX este: persoana care facea parte din dinastia mongola care a cucerit India. Saracii mongoli cat de rosii or fi fost pe la urechi, cat or fi sughitat in ultima vreme... asta daca n-ar fi fost oale si ulcele.


Whatever... cert este ca din punctul meu de vedere, pe un om care are cat de cat neuronii p-acasa si se mai uita si pi la tilivizor, nu pune botul sa se duca sa voteze ca a vazut multe afise cu fatza lu' ala sau lu' alalaltu' pe strada, sau ca a spus nu stiu care ca-i mincinos, ca are intelegeri cu mafia sau mai stiu eu ce. Orice om normal are o parere formata inca de la inceput, pe care si-o poate schimba sau nu pe parcursul celor doua saptamani de campanie, dar asta numai pe baza "prestatiei" candidatilor. In momentul in care nu ai ce sa alegi ce poti face? Si acum vine fraza celebra "Alegi raul cel mai mic dintre doua rele", mi se pare aberant. Din punctul meu de vedere singurul lucru pe care-l mai poate face tarisoara asta in care traim este sa se mai salveze la capitolul imagine, astfel incat sa nu ne mai impinga Berlusconi (care e prim ministru, iar noi eram Presedintele Romaniei - asta de l-a impins) si sa nu mai fim marginalizati de toata lumea. Cam atat! De fapt asta e tot ce se poate schimba, doar din punctul de vedere al perceptiei vizuale, caci "deep inside"...no way!!!

Niciun comentariu:

Avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.