duminică, 20 februarie 2011

Contopire

Sursa imaginii: http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=72137

Inchid ochii uşor şi mi te închipui doar aşa cum te ştiu eu. Câteodată eşti doar o picătură de apă, o picătură perfectă, limpede ce străluceşte în lumina roşiatică a răsăritului de soare cu sclipiri de rubin, la fel de rosu ca sângele ce-ţi curge prin vene necontenit iar când soarele se înalţă în înaltul cerului sclipirea ta rubinie dispare, la fel cum dispari şi tu în înaltul cerului ca un abur dens şi te ascunzi printre nori. Din înaltul cerului mă cauti cu privirea, te înfiori pentru o clipa că nu mă vei mai găsi dar apoi îţi dai seama că strălucirea mea de diamant nu poate fi egalată de nici un alt fulg de nea... apoi, îţi faci curaj şi te avânţi dintre nori ca altă picatură de ploaie plecată pe-nserat pentru a găsi o altă picatură ce străluceste cu sclipiri de diamant, ca fulg de gheată înmărmurit de atata aşteptare.
Uneori esti doar o adiere de vânt prin părul meu, o adiere caldă ca mâinile tale necunoscute, o adiere plăcută şi jucăusă ce-mi învaluie faţa, doar o adiere care alta dată te-a purtat pe aripi cand tu erai doar o picatură şi eu doar un fulg... o adiere care aduce de departe şoaptele tale aceleaşi şi mi le fredonează la ureche cu vorbe pe care doar tu le ştii, vorbe pe care doar eu le aud, căci le aud cu sufletul de fiecare dată sau o adiere ca o atingere delicată, ca un fâlfâit uşor de aripi de fluture, atingere ce ma înfioară de fiecare dată. In alte dăţi când închid ochii mi te închipui esti un soare ce străluceste cu sclipiri aurii în înaltul cerului meu, un soare care trimite raze de lumina stelelor din universul meu si le face sa străluceasca mai tare decat oricare alte stele din galaxii îndepărtate, un soare care te-a facut să dispari când erai doar o picatura, un soare care îmi va topi sclipirile de diamant înghetate şi mă va ridica la cer unde te voi regăsi şi ne vom intoarce pe pământ ca o singura picatură perfectă cu sclipiri de diamant şi rubin, dovada absolută a contopirii iubirii noastre eterne.

9 comentarii:

29 decembrie spunea...

uneori inchid ochii si imaginea devine alba.. nu credeam ca n-am sa te mai pot vedea vreodata..

Tlaloc spunea...

Frumos!
Uneori inchid ochii si imi doresc sa nu imi imaginez nimic...

Diana spunea...

Foarte frumos... Stii, sunt unele cuvinte care pur si simplu tremura in mine de fiecare data. "Noapte" "Fior" "Tu" ..."Contopire"... Ai descris foarte frumos acest cuvant, sper ca aceasta contopire a voastra sa dureze atat cat va doriti.

shaman spunea...

Oricine poate sa scrie. Dar nimeni nu poate sa scrie ca tine. Imi place mult.

JustMe spunea...

@29 decembrie - si mie mi s-a intamplat, chiar sunt intr-un astfel de stadiu acum, ceea ce ai citit sunt doar cuvinte insiruite!

@Tlaloc - eu doar cu imaginatia am ramas de partea mea, daca ar disparea si asta... care ar mai fi rationamentul?

@Diana - multumesc, insa sunt doar cuvinte, cuvinte asternute,iluzii efemere nimic mai mult!

@Shaman - iar ma flatezi! nu oricine poate sa scrie din pacate, poate ca am un stil mai aparte, insa dincolo de cuvinte nu e decat neant!

Costin Comba spunea...

Atata timp cat vei mai avea curajul sa inchizi ochii si sa visezi, vei avea puterea sa treci prin ploaie fara sa iti pierzi curajul.
Poaia eu o asociez cu viata, cu inceputul unui nou stadiu din viata celui ce are curajul sa o infrunte.

shaman spunea...

Duncolo de cuvinte e mult mai mult decat neantul. Esti tu.

JustMe spunea...

@Costin Comba - atat mai am de partea mea, visarea, iluziile, fanteziile si cuvintele... curajul nu mi-l pierd niciodata atata timp cat gasesc noi provocari!

JustMe spunea...

@Shaman - Dincolo de cuvinte sunt eu, dar pentru ca eu nu sunt decat prezentul gol care-i abis in mintea mea ca un neant, deci dincolo de cuvinte e doar neant chiar daca el sunt eu!

Avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.