joi, 16 decembrie 2010

Ninge...A nins astazi in sfarsit! Este ciudat cum vremea de afara se asterne pe nesimtite si in suflet. A nins si in sufletul meu. A nins cu fulgi mari si dezordonati. A nins rece si plapand. A nins destul pentru a acoperi totul. Ciudat! In alti ani ninsoarea imi provoca o stare de bine, acum mi-a sugerat doar un sentiment de goliciune. Alb pretutindeni. Imi scormoneste gandurile negre. Peste ele nu s-a asezat ninsoarea. Nici macar cativa fulgi astfel incat sa devina macar gri. Nu conteaza, e mai bine asa, oricum s-ar fi topit si ar fi iesit din nou la iveala. De-asta am inceput sa urasc ninsoarea. Pentru ca stiu ca se topeste. Si atunci cand se topeste revenim in aceeasi mocirla cotidiana. Mi-ar placea daca ar ninge si as sti ca nu s-ar mai topi. Si nu numai... daca as sti ca ar ramane la fel de alba si neatinsa de urme... daca as sti ca ar ramane la fel de pufoasa... Dar stiu ca nu se va intampla. Ca orice altceva de pe pamantul asta, va fi calcata in picioare, va deveni impura. Chiar si atunci cand este proaspat asternuta si neatinsa, nu pot sa nu ma gandesc ca, undeva, cativa centimetri mai jos, dincolo de inima zapezii se afla ... tot noroi!!!

La asta se reduce tot, sa ne bucuram de fiecare clipa de puritate si de frumusete, pentru ca daca nu o facem la timp, nu vom mai avea de ce sa ne bucuram, iar ceea ce ar fi trebuit sa ne fericesca se va dovedi mai tarziu a fi ... noroi.

Asa ca ... ma voi bucura de fiecare fulg, chiar si de cei pe care ii voi ucide prematur incercand sa-i prind in palmele mele calde!
Este o postare mai veche... Sursa imaginii: codrin21.wordpress.com

5 comentarii:

Anonim spunea...

ma bucur ca ninge, e frumos, copilul se uita curios la ea, ii ingheata mainile, apoi si le baga in buzunare - e haios!
dar m-a costat un set de cauciucuri noi pe fata de iarna...
danube

shaman spunea...

Si la mine a nins dar nu as fi putut s-o spun atat de frumos.

JustMe spunea...

Danube - si al meu este extrem de curios, nu stia ce se intampla afara, intreba "Mama, poua?" si eu i-am explicat ca nu e ploaie, ca e zapada, dar el o tine intr-una cu ploaia. Si eu am schimbat caucioacele, dar pe toate patru, deci si mai scump! Of, of!

Shaman - nu este o postare tocmai frumoasa la adresa zapezii dar iti multumesc, ca de obicei pentru aprecieri!

Danube spunea...

intr-un final, oi eu sofer bun :), dar cu plodul in spate nu pot fi cat de bun vreau eu, asa ca mi-m luat si al doilea set de cauciucuri de iarna ... acum vreau sa-mi cumpar 4 jante de tabla de 15 inchi, are cineva ieftin?
:)

JustMe spunea...

Si eu sunt sofer bun... si modesta pe deasupra :)
Te rezolv cu jantele, insa vii in Constanta ca sa le iei!

Avertisment

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.